پیام علی انصاری در کنفرانس دکو ۲۰۱۷
خداوند قادر متعال را شاکرم که توفیق یک دهه فعالیت صنفی دیپلماتیک، تعامل با اندیشمندان و صاحبنظران داخلی و خارجی و تلاش برای بهبود رابطه تجاری، علمی با کشورهای مختلف جهان تحت عنوان “دکو” را به همه ما عطا فرمود.
یک دهه تلاش، اندیشه ورزی، تعامل معنی دار و اصرار بر نقش بی بدیل اقتصاد بر سایر عرصه ها از جمله سیاست، بدون خستگی و ناامیدی و عقب نشینی و با اهتمام در تحقیق، مطالعه، تلاش، نوآوری و ارائه محصولات جدید، با لحاظ نمودن تحریم های طاقت فرسای بین المللی، موجب مباهات برای تمامی کسانی است که طی دهه گذشته همراه، همکار و هم پیمان با ما بودند. چنانچه قبلا، متذکر شده ام، دکو یک نهاد و جریان هدفمند صنفی، فرهنگی، علمی و بین ا لمللی است و حتماً پس از یک دهه تلاش و گذر از مفهوم سازی، نهادسازی، کادرسازی و استاندارد سازی نیازمند یک پارادایم جدید است. به این معنی که چهارچوب های فکری-ارزشی شکل گرفته در یک دوره زمانی که ویژه همان دوره است و تمام ارزش های اجتماعی آن دوره را می سازد را برای دهه فرارو مجدداً باز تعریف، طراحی و ترسیم کند. پارادایم متناسب با دهه آینده، ناظر به تعابیری چون “قرن ده ساله” به عنوان نتیجه شتاب و گسترش تکنولوژی در تمامی عرصه ها است و به ساز و کارها، الزمات و تحولاتی که در دنیای تجارت و بازرگانی بین المللی روی داد، حتماً توجه ویژه خواهد نمود. رویکرد متفاوت کشورهای جهان به محیط زیست و توجه به صنایع بدون آلودگی، به حفظ منابع و منافع ملی در تولیدات و خدمات موجب شده است صنعت گردشگری پس از صنایع نفت و خودروسازی، بیش از پیش مورد توجه واقع شود.
گردش مالی صنعت گردشگری در سال گذشته میلادی از مرز ۱۲۲۰ میلیارد دلار عبور کرد و تعداد گردشگران جهان به یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون نفر رسید و موجب تاسف و شگفتی است که سهم ایران با توجه به جذابیت های طبیعی و تاریخی از این حجم گردش مالی، کمتر از ۵ میلیارد دلار است. نگاهی به مقصد حدود ۷ میلیون گردشگر ایرانی در سال به کشورهای همسایه مانند ترکیه، عراق، امارات، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، عربستان، قطر و روسیه باید ما و فعالان صنعت، خدمات، تجارت را متوجه یک مهم نماید: ظرفیت سازی برای معکوس نمودن این روند و چاره جویی برای خروج سالانه ۲۰ میلیارد دلار از ثروت کشور و گسیل آن به کشورهای همسایه.
پارادایم جدید ما، همچنان بر اهتمام به رونق گردشگری، تدوین قوانینی برای تسهیل و حمایت از سرمایه گذاری خارجی، کاهش بروکراسی با نهادینه سازی دولت الکترونیک، توجه به صنایع کوچک و صنایع دستی و تلاش به منظور ایجاد زیرساخت های لازم برای جذب گردشگران خارجی مانند نوسازی و بهسازی هتل ها و اقامتگاه های مناسب و متناسب با استانداردهای جهانی، ایجاد مراکز تفریحی-تجاری و ساخت و بهره برداری از مجتمع های چند منظوره تجاری-تفریحی-خدماتی-فرهنگی تحت عنوان “شهرهای هوشمند” توجه دارد. هنر-صنعت مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته می تواند و باید نقشی بی بدیل در به سامان رساندن هتل ها، مهمانسراها، فرودگاه ها، ترمینال های مسافری، مجتمع های تجاری-تفریحی-خدماتی ایفا نماید و این مهم را می توان از جمله محوری ترین نکات پارادایم جدید قلمداد نمود. امیدوارم با اهتمام وافر، تلاش روزافزون، انگیزه ای فراوان، همتی بلند و امیدواری بسیار، همگی فردای این سرزمین را، به میدان کار، تلاش، ایجاد اشتغال، رونق و رفاه اقتصادی و شکوفایی اقتصاد ملی با رویکرد اقتصاد مقاومتی تبدیل نماییم و شاهد درون زایی و برون نگری تمامی فعالیت ها و اقدامات هنر-صنعت مبلمان، دکوراسیون و صنایع وابسته و تمامی صنایع کوچک و زودبازده در سراسر کشور باشم.
برای تمامی فعالان، دست اندرکاران، محققان، پژوهشگران، فعالان دنیای کسب و کار، صنعتگران، کارشناسان و مدیران و مجریان دکو ۲۰۱۷ بهروزی و تحقق اهداف تعیین شده را از درگاه قادر متعال خواهانم.